Opakowania czekolady

Opakowania do czekolady, opakowania do batonów, opakowania do pralin.

Czekolada i wyroby czekoladowe mają długi termin ważności dlatego bardzo ważne jest aby wyeliminować wpływ wilgoci i światła na produkt. Folia metalizowana i laminat zapewnia najlepszą ochronę. Szczelne opakowanie zapewnia całkowitą barierę dla światła, tlenu, wilgoci oraz przenikania zapachu i smaku.

Wykorzystujemy wyjątkowe zalety folii metalizowanej – wytrzymałość, ciągliwość, plastyczność,  właściwości barierowe, odporność na ekstremalne temperatury. W technologii SILVERO proces zaczyna się od druku fleksograficznego, demetalizacji i ostatecznie laminowania z innymi materiałami. W efekcie powstają unikatowe opakowania z metalicznym blaskiem, transparentnym okienkiem, które wyróżniają produkt czekoladowy na sklepowej półce.

Produkujemy demetalizowane opakowania do czekolady i wyrobów czekoladowych/batony czekoladowe/ głównie z użyciem orientowanej folii polipropylenowej BOPP do owijania zewnętrznego. Na odwrotną stronę folii BOPP nanosimy klej wiążący na zimno/cold seal/, który umożliwia  zamykanie opakowań przez docisk i nie obciąża produktu czekoladowego skutkami podwyższonej temperatury.

Opakowania do czekolady i pralin w technologii SILVERO.

Technologia SILVERO pozwala w prosty sposób odmienić każde opakowanie. Zastosowanie realnych kolorów srebra, złota lub innych metalicznych nadaje produktowi charakteru premium. Dodatkowo transparentne okienko o dowolnym kształcie eksponuje zawartość opakowania. Przyciąga uwagę i pozwala zobaczyć zawartość np; orzechy w czekoladzie, suszone owoce itp.

demetalizowane opakowanie premium z okienkiem do czekolady
Demetalizowane opakowania premium praliny
demetalizowane opakowanie premium z okienkiem do czekolady

Poszukujesz unikatowych opakowań? Planujesz premiumizację produktów lub wprowadzasz nowy produkt do segmentu premium?

Dział obsługi klienta SILVERO zapewnia kompleksowe doradztwo i wsparcie techniczne w poszukiwaniu optymalnych rozwiązań opakowaniowych.