Opakowania czekolady

Opakowania do czekolady, opakowania do batonów, opakowania do pralin.

Czekolada i wyroby czekoladowe mają długi termin ważności dlatego bardzo ważne jest aby wyeliminować wpływ wilgoci i światła na produkt. Folia metalizowana i laminat zapewnia najlepszą ochronę. Szczelne opakowanie zapewnia całkowitą barierę dla światła, tlenu, wilgoci oraz przenikania zapachu i smaku.

Wykorzystujemy wyjątkowe zalety folii metalizowanej – wytrzymałość, ciągliwość, plastyczność,  właściwości barierowe, odporność na ekstremalne temperatury. W technologii SILVERO proces zaczyna się od druku fleksograficznego, demetalizacji i ostatecznie laminowania z innymi materiałami. W efekcie powstają unikatowe opakowania z metalicznym blaskiem, transparentnym okienkiem, które wyróżniają produkt czekoladowy na sklepowej półce.

Produkujemy demetalizowane opakowania do czekolady i wyrobów czekoladowych/batony czekoladowe/ głównie z użyciem orientowanej folii polipropylenowej BOPP do owijania zewnętrznego. Na odwrotną stronę folii BOPP nanosimy klej wiążący na zimno/cold seal/, który umożliwia  zamykanie opakowań przez docisk i nie obciąża produktu czekoladowego skutkami podwyższonej temperatury.

Opakowania do czekolady i pralin w technologii SILVERO.

Technologia SILVERO pozwala w prosty sposób odmienić każde opakowanie. Zastosowanie realnych kolorów srebra, złota lub innych metalicznych nadaje produktowi charakteru premium. Dodatkowo transparentne okienko o dowolnym kształcie eksponuje zawartość opakowania. Przyciąga uwagę i pozwala zobaczyć zawartość np; orzechy w czekoladzie, suszone owoce itp.

opakowanie premium do czekolady
Opakowania premium praliny
opakowanie premium do czekolady

Poszukujesz unikatowych opakowań? Planujesz premiumizację produktów lub wprowadzasz nowy produkt do segmentu premium?

Dział obsługi klienta SILVERO zapewnia kompleksowe doradztwo i wsparcie techniczne w poszukiwaniu optymalnych rozwiązań opakowaniowych.